onsdag, oktober 03, 2007

Kort om skärselden

På hyllan ovanför min dator har jag radat upp alla böcker på min "Att läsa och begrunda"-lista, och när jag nu gjort processen kort med "Heat" av Bill Buford (MAT!!!) är det dags för nästa utmaning. Ett tag funderade jag på att ha ett litet Klas Östergren-maraton och läsa alla hans romaner i kronologisk ordning. Sen kom jag fram till att nej, det får bli Strindberg istället, som uppvärming inför stundande huvudstadsbesök. Nu verkar det dock vara Proust som lite otippat dragit längsta strået. "På spaning..." känns iofs ganska somrig.

Min bakfest fortsätter med oförminskad frenesi. Igår bakade jag det långjäsande saffransbrödet en gång till, fast denna gång utan saffran och i form. Succé. Till lunch gjorde jag och Alma pizza och jag stod för degen, med utgångspunkt i ett Jamie Oliver-recept. Den blev tjock men god. Och nu på förmiddagen slängde jag ihop en bunte saftiga hålkakor med skållade gryn. Can't stop, won't stop! Nu har jag dessutom upptäckt att hälsokostaffären i stan säljer ekologiskt gryn och mjöl (biodynamiskt odlat) från Saltå Kvarn utanför Stockholm, och deras grejer ska (enligt vad jag läst till mig på obskyra brödbloggar) vara det bästa man kan lägga sina degiga nävar på... men smakar det så kostar det.

Fortsatt förkyld men på bättringsvägen. Bäst mådde jag igår kväll, när jag och mamma lagade svamprisotto och hon helt oprovocerat hällde upp ett glas rött till mig. "Man kan inte laga italienskt utan att dricka vin". Det kan jag köpa.

1 kommentar:

Eftermiddagsfika sa...

Autistiska tendenser, det här med brödet.