måndag, februari 08, 2010

Tackar som frågar

I lördags på Brasserie Le Rouge i Stockholm åt jag ostron för första gången. Det var väldigt annorlunda, på ett bra sätt. Hela upplevelsen - det visuella såväl som smaken och konsistensen - påminner liksom inte om något annat, och det närmsta ett vettigt omdöme jag kommer är att det smakade otroligt färskt. Sen följde en havsabborre med kapris och lite olika grönsaker. Bra vin också, vitt och franskt och lagom fruktigt. Av någon anledning pratade kyparen engelska hela kvällen utom när hon sa "tonfisk".

Inte många timmars kvalitetssömn i natt. Någon ligger två meter bort och låter vid varje utandning som en framryckande pansardivision.

1 kommentar:

elna sa...

VILL VILL prova..men vågar inte. tänker på att ostronet ska fortsätta leva i magsäcken eller nåt..Aeh, fy fan och tugga nåt levande, jag vet inte. verkar dock ganska gott, iom att jag gillar "rå" fisk( rå som kall död fisk i sushi).